Onderuit!

Het spel Onderuit met de draaischijven en de muntjes is een mooie vereenvoudigde weergave van de werking van het leven en het Universum. Uiteindelijk vallen alle muntjes wel een keer onderin het bakje, maar hoe lang dat in beslag neemt en via welke paden, kan nogal wisselen.

Zonder een strategie of wanneer je geen keuzes maakt, blijven de muntjes heel lang in dezelfde draaischijf zitten. Voor de één is dit uitermate frustrerend, voor een ander biedt het zelfs een soort van geruststellende zekerheid. Maar in dit spel gaan alle radertjes vroeg of laat draaien en door de zwaartekracht zal een muntje ooit een keer naar de volgende draaischijf vallen. Als je niet zelf draait, doet je tegenstander dat wel. Het is dan net alsof je je eigen leven niet in de hand hebt en alles vóór je beslist wordt. Dat kan knap vervelend aanvoelen!

Maar de bedoeling van het spel is natuurlijk dat je in de gaten krijgt hoe je slim aan je eigen radertjes kunt draaien zodat je muntjes vlot en met zo min mogelijk tegenwerking door het spel gaan. Als je dan eens naar je eigen leven kijkt met dit Onderuit spel in het achterhoofd… Durf jij het aan om de radertjes te bedienen? En hoe pak je dat aan? Probeer je eerst alle radertjes in de juiste stand te krijgen om dan te merken dat er net weer een radertje verkeerd gezet wordt? Dan kijk je te ver voor je uit en je plannen vallen al in duigen nog voor je gestart bent. Er is ook lef voor nodig om te kijken naar de eerste paar radertjes, en niet alle tegelijk. De eerste concrete stap is vaak de moeilijkste. Het is als lopen, stap voor stap en je kijkt een paar passen vooruit. Maar je blijft niet nadenken over hoe en waar je stap 361 precies zal gaan zetten.

Wil jij ook weer de regie van je eigen leven terug nemen? Loop je er ook tegenaan dat de muntjes in hetzelfde rad blijven draaien? Of ben je de eindeloze piekeraar die de eerste stap maar niet kan zetten?
Je kan en mág hulp vragen, want je hoeft niet alles zelf en alleen te doen! Bel, mail, app me en we kijken samen hoe we jouw levensspel in gang krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: