About me

Follow me on Instagram, LinkedIn en Facebook

Hoi ik ben Jacko!
Na mijn laatste burnout is mijn leven ingrijpend veranderd. Vanaf dat moment vielen er heel veel puzzelstukjes op zijn plaats. Waarom ik mij als kind al anders voelde dan andere kinderen. Waarom mijn leven aanvoelde als een grote zoektocht zonder te weten wat ik zocht. Waarom ik probeerde te doen wat iedereen deed. En waarom dat voor mij niet werkte. Waarom ik tot 3 keer toe in een burn-out terecht kwam. Waarom ik me mentaal snel uitgeput voelde. Waarom ik snel uitgekeken of verveeld raakte.

Ik was als een zwemmer die in een rivier tegen de stroom in probeerde te komen zonder dat ik dat in de gaten had. Alles kostte moeite en energie. Steeds raakte ik uitgeput en wist ik niet waarom. Iets klopte er niet, maar wat? Tot ik echt tot stilstand kwam… toen merkte ik pas dat ik in die rivier zat en werd ik meegenomen door de stroming. Het leven wilde mij de andere kant op hebben. Dat voelde heel eng, de controle loslaten. Maar wat wilde ik eigenlijk controleren? Wat kan je überhaupt controleren? Streefde ik wel de juiste doelen na? Waar leidt deze rivier mij naartoe?

Ik ging naarstig op zoek naar antwoorden. In boeken, cursussen, vele gesprekken, talloze artikelen. Uiteindelijk kreeg ik het inzicht dat de antwoorden niet buiten jezelf te vinden zijn. Dus ik nam het besluit op reis te gaan: een innerlijke ontdekkingsreis. Tijdens deze reis leerde ik de diepte in te gaan. Soms op eigen kracht, soms geholpen door anderen. Dat bleek best een ding voor mij. Beseffen dat je niet alles alleen hoeft te doen. Hulp vragen. Hulp ontvangen. Erachter komen dat je met hulp van anderen nog diepere lagen in jezelf kan bereiken. Omdat ze soms gewoonweg voor jezelf niet te zien zijn of te moeilijk of te pijnlijk zijn om alleen te doen. Dan is het fijn als er iemand is die even met je meegaat de diepte in. En dat op zich is al bijzonder en mooi, want niet iedereen kan dat of wil dat. Je moet namelijk zélf ook daar geweest zijn (en terug!) om de ander te kunnen begeleiden.

Door dit innerlijke proces ontdekte ik gaandeweg hoe oude ervaringen en patronen in mijn huidige leven doorwerkten en tot welke problemen die leidden. En ik herken ze bij anderen. Als geen ander. Been there, done that!

Ik heb er voor gekozen om ‘werk’ te maken van mijn persoonlijke ervaringen en talenten als coach en energetisch therapeut. Waarom? Omdat het mijn passie is om jou weer te laten ervaren hoe fijn het is om vanuit jezelf te kunnen leven en werken, zelf weer achter het stuur van je leven te zitten. Zonder onnodige en beperkende ballast. In vrijheid en vol in je persoonlijke kracht!

jackoscholten@gmail.com

%d bloggers liken dit: