Een energetische healing

Ben je nieuwsgierig hoe het is om een energetische healing sessie te ervaren? Teja de Boer beschrijft het in haar blog! Lees het hieronder of op haar website.

Teja vertelt:

Het contact met Jacko Scholten ontstaat via social media naar aanleiding van mijn blog  “hoe gaat het?”. Hij herkent zich in wat ik omschrijf en de verhalen die ik deel op mijn website. Jacko is een hoog sensitieve man en schrijft hier ook over. Hij is bezig met de opleiding Lichaamsgericht Energetisch Therapeut en voelt aan alles dat dit  het helemaal voor hem is! Hij start daarom vanaf 1-1-2021 zijn bedrijf! We praten online door over HSP, wandelen, natuur, spiritualiteit, ondernemen en onze wensen. Het klikt en ik ben geïnteresseerd in wat hij doet. Ik spreek dit uit en dit zorgt voor een vervolgafspraak: een energetische sessie ervaren! 

Het is maandagochtend waarbij ik om 4 uur klaar wakker in mijn bed lig. Om 11.30 uur heb ik de energetische sessie met Jacko staan. Ik voel spanningen en er gaan allerlei negatieve gedachten door mijn hoofd. Ik ken hem amper en dan ga ik naar zijn huis in Coevorden toe. Straks word ik gedrogeerd, vermoord of verkracht. Ik begin aan mijzelf te twijfelen. Wat begon als iets wat direct goed voelde wordt omgezet in twijfel. Ben ik te naïef? Moet ik niet verder onderzoek doen of het veilig is? Moet ik bij iemand de adresgegevens achterlaten dat als ik vermist ben er in ieder geval bekend is waar ik was? Dit houdt mij de hele ochtend bezig en uiteindelijk kom ik om 7 uur uit mijn bed. Kiezen om mijn lichaam te bewegen zodat ik uit mijn hoofd kan komen. Er is opeens weer plaats voor krachtigere gedachten. Ik vertrouw op mijn pad en op mijn gevoel.
Ik ga er heen en weet dat als ik voor de deur sta en het voelt niet goed dat ik altijd nog een keus heb om weg te gaan. Dit geeft ruimte en rust. Een stuk vertrouwen en trots wat weer in mijzelf gecreëerd word. Ik ben van nature nieuwsgierig en ben geïnteresseerd in andere ondernemers, hun verhaal en wat ze doen. Dit wil ik voor ogen houden!

Ik kom een half uur te vroeg aan in Coevorden. Ik rij alvast langs zijn huis zodat ik weet waar het is. Vervolgens rij ik een rondje door zijn wijk en ervaar ik hoe het voelt. Het is een mooie wijk en ik ga ergens stil staan om nog even tot mijzelf te komen. Er is weer wat spanning voelbaar en dat mag. Nieuwe dingen ondernemen brengt altijd gezonde spanning met zich mee. Dan voel ik in ieder geval dat ik leef. Eerder dacht ik vaak dat dit soort spanningen een slecht teken zouden zijn en ik het niet zou moeten doen. Nu probeer ik deze spanning te omarmen en verder te onderzoeken door het aan te gaan. Na mijn momentje ga ik die kant op en sta ik voor zijn deur. De deur wordt open gedaan en ik word vriendelijk ontvangen door Jacko. Zijn zachte en vriendelijke uitstraling geven mij een warm welkom en ik stap naar binnen. 
Het voelt oké. Ik laat het gebeuren en heb vertrouwen!

We lopen naar de ruimte beneden waarbij ik mij bewust word dat er toch nog even een donkere gedachte door mijn hoofd schiet. Ik observeer het en laat het weer los. We gaan in zijn behandelruimte zitten en raken in gesprek over onze persoonlijke ervaringen en onze bedrijven. Het contact verloopt soepel. Jacko geeft mij een veilig gevoel waardoor ik mijzelf kan zijn.
 
Jacko wilt graag een energetische healing bij mij doen. Dit werkt door op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het vergemakkelijkt het helingsproces door blokkades in ons lichaam op te ruimen, de energie te herstellen, zodat het vrij kan stromen. Het lichaam komt weer in balans van waaruit het in staat is om op eigen vermogen zichzelf te genezen. In deze sessie zal Jacko op afstand intunen op mijn lijf en energie. Indien er een blokkade is waarbij fysiek contact nodig is zal hij hiervoor eerst toestemming vragen. Jacko pakt dit netjes en professioneel aan. 

We besluiten te starten. Spannend! Het idee dat hij dingen aanvoelt en door een “andere bril” kijkt geeft mij toch een beetje een naakt gevoel. Wat zou hij zien en voelen? Hopelijk kan ik mijn hoofd tijdens deze sessie weer een stukje meer loslaten. 
Jacko geeft aan dat zijn maag begint te rommelen. Ik hoor het ook en hij geeft aan dat dit een goed teken is. Ik vraag er op door en blijkbaar is dit een gebaar van het lichaam dat je in verbinding staat. Nice, daar gaan we! We beginnen met een oefening om te aarden. Een moment om in het lijf te zakken, in het hier en nu te zijn en ons volledig te verbinden met de aardse energie. We gaan tegenover elkaar staan. Jacko schudt zijn handen wat los en ik doe dit onbewust na. Hij vraagt wat doe jij met je handen? Ik word bewust van het feit dat ik hem klakkeloos nadoe. Hoe snel je dus onbewust andermans handelingen overneemt en laat staan dus op onderbewust niveau emoties over neemt. Mooi deze spiegel en bewustwordingsmoment. We sluiten vervolgens onze ogen. Jacko begeleidt mij tijdens het aarden. Hij geeft aan dat hij spanning voelt in z’n knieën. Ik word mij bewust van de gespannenheid bij mijn knieën. Vaak wanneer ik dit ervaar zet ik mijzelf letterlijk vast. Ik heb dan het idee dat ik niet “mag” bewegen. Ik spreek dit uit en Jacko geeft aan dat ik juist mag bewegen. Net zoals een boom die ook licht kan bewegen en met de energie mee gaat. Ik voer het uit en dit zorgt al voor wat ontspanning. Weer een stapje dichter bij mijzelf. Ik mag mijzelf hier zijn met alles wat er in mij leeft. Niks is gek of stom. Wat een verademing!

Vervolgens mag ik op de “behandeltafel” gaan liggen. Ik krijg een lekker zacht dekentje over mij heen. Ik vind het altijd zo bijzonder wat een dekentje voor veiligheid kan geven. Vooral wanneer iemand dit met zachtheid over je heen legt en je instopt. De kracht van de kleine dingen! Ik mag mijn ogen weer sluiten. Tijdens de sessie kan het stil zijn, kan Jacko dingen zeggen of vragen. Hij zal rondom mij stil staan of naar een andere plek bewegen. Ik mag vanuit volledige vrijheid bepalen of ik reageer of niet. Alles wat ik voel mag ik laten gaan. Kortom alles is oké zoals het is en ik geef mij over. Vertrouwen op de verbinding, op het natuurlijk proces van mijn lijf en de energie op dit moment. 

In het begin is er stilte. Ik laat mij verder in mijn lijf zakken en wordt mij gewaar van af en toe een warme gloed in mijn buik en borst. Het voelt prettig. Ook merk ik op dat ik nu ook regelmatig een knorrende buik heb. Normaal zou ik mij er voor kunnen schamen en zou er snel de conclusie komen heb ik trek? Nu kijk ik er anders naar. Er is verbinding. Tijdens de sessie heb ik geen idee waar Jacko precies staat. Soms is mijn hoofd er even die controle probeert te pakken. Dit mag er zijn om vervolgens weer los te kunnen laten. Jacko stelt mij af en toe vragen. De ene keer reageer ik en de andere keer niet. Wanneer ik namelijk geen antwoord heb kan ik snel in mijn hoofd schieten en oordelend worden. Door soms niet te reageren heb ik het minder aandacht gegeven zodat ik mij kan blijven overgeven. Op een bepaald moment geeft Jacko aan dat er links onderin mijn rug een blokkade zit. Er is daar een strijd voelbaar waar moeilijk bij te komen is. Er zit veel pijn, iets uit een vorig leven geeft hij aan. Als hij dit uitspreekt word ik licht emotioneel. Hij stelt een vraag en het verdriet ebt snel weg. Ik weet niet wat daar zit. We laten het zijn en hij gaat na verloop van tijd door naar andere delen. Ik voel hier en daar soms een tinteling of een warme gloed. Ik merk dieper en dieper in mijn lijf te zakken. Een gevoel van totale ontspanning, heerlijk.

Aan het einde van de sessie geeft Jacko aan dat hij het afsluit met 3 keer van top tot teen langs het lichaam te strijken. 2 keer zonder fysiek contact en bij de laatste keer, indien ik akkoord ben, met lichte aanraking langs het lichaam. Ik geef toestemming. Ik merk op dat bij deze aanraking overal tintelingen voelbaar zijn. Volledig aanwezig in mijn lichaam dus. Ik word mij ook weer even extra bewust van hoe belangrijk fysiek contact is voor ons als mens! Ik mag mijn ogen langzaam openen en moet even bijkomen. Er is een intern proces getriggerd wat ook na die tijd dingen in werking zet. Ik krijg een glas water om alle afvalstoffen goed te kunnen afvoeren. Vochtinname is na dit soort sessies altijd erg belangrijk om te doen. We kletsen nog even na over deze ervaring en ik stap voldaan in de auto en keer terug naar Dronten. 

Tijdens mijn autorit merk ik op vermoeid te zijn. Of het nou komt door mijn korte nacht, de sessie, de spanningen of alles wat aangeraakt is,  ik heb geen idee en maakt ook niet uit. Het feit is,  ik voel mij moe en dat mag! Bij thuiskomst kies ik er daarom voor om lekker naar bed te gaan. De rest van de dag doe ik alles op een rustig tempo. Er is af en toe verdriet voelbaar en ik ga hier met mijn aandacht naar toe. Soms blijft het verdriet in mijn keel zitten. Ik voel dan druk in mijn lijf en een geknepen keel. Normaliter zette ik mijzelf vast door stil te zitten of afleiding te zoeken. Sinds kort probeer ik iets nieuws. Als ik dit soort gevoelens ervaar dan zet ik muziek aan. Op de muziek ga ik mijn lijf bewegen en zet ik mijn stem open door geluiden te maken of mee te zingen. Ik merk op dat het dan weer begint te stromen in mijn lijf. Het zorgt ervoor dat ik kan huilen en vervolgens is daar weer lucht en rust in mijn lijf. 
Mijn kritische blik houdt mij in dit soort gevallen regelmatig klem doordat die vind dat ik vals zing en niet soepel/mooi  beweeg. Door de kritische stem los te laten en gewoon te doen heeft deze ervaring plaatsgemaakt voor iets waardevols: verbinding met mij, mijn gevoelens, mijn energie. Dankbaar voor weer een stukje perfectionisme in mij losgelaten. 

Bedankt Jacko voor hetgeen wat jij bij mij hebt aangeraakt. Dat ik door deze ervaring een stukje van mijn angst heb losgelaten en daarvoor een stuk vertrouwen in mijzelf heb vergroot. Alles is energie en daarom is dat wat jij doet erg waardevol. Ik hoop dat jij met jouw talent vele mensen dichter bij hun levensenergie kan brengen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. Je bent een mooi mens en ik gun jou al het goeds!

Wil je meer lezen over Teja en wat zij voor mooie dingen doet? Check haar website likethewave.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: