Spiegeltje, spiegeltje

Kijk jij tijdens een videogesprek of online meeting ook af en toe naar jezelf? Je bent heus geen narcist als je dit doet. Veel mensen doen dat. Vaak onbewust en niet alleen in een videogesprek. Ga maar eens na hoe vaak je jezelf afvraagt hoe je over komt op een ander. Of dat je niet te veel afwijkt van de groep of de normaal. Of hoe vaak je aan iemand vraagt hoe je nieuwe kledingstuk je staat. Zeker bij mensen die wat gevoeliger of onzeker zijn over zichzelf, gebeurt dit ook onbewust en dus veel vaker dan je denkt.

Het lijkt zo onschuldig, maar het zegt veel over je innerlijke gezondheid. Naar jezelf kijken door de ogen van de ander maakt jezelf afhankelijk van een ander. Als we naar een ander kijken voor een antwoord op de vraag hoe iemand jou ziet, dan geven we onze eigenwaarde over aan een oordeel van een ander. Maar wat schiet je daar mee op? Wat zegt dat nu echt over wie je zelf bent? Het zegt misschien wel meer over die ander, dan over jou!

De echte vraag zou moeten zijn: Hoe zie ik mezelf? En er is er maar één die die vraag echt kan beantwoorden. Durf jij in de spiegel te kijken en die vraag te beantwoorden?

Aan wie of wat spiegel jij je?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: